Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Депутатът от ИТН Силви Кирилов ще открие първото заседание на 50-ото Народно събрание

Политика

Депутатът от ИТН Силви Кирилов ще открие първото заседание на 50-ото Народно събрание

Депутатът от ИТН Силви Кирилов ще открие първото заседание на 50-ото Народно събрание - Tribune.bg
Снимка:
Бившият изпълнителен директор на Александровска болница и Агенцията по трансплантации д-р Силви Кирилов ще открие първото заседание на 50-ия парламент в сряда, съобщава „Хоризонт“, позовавайки се на свои източници. 73-годишният медик е най-възрастен измежду народните представители и като доайен получава правото да води откриващото заседание. Той е част от ПГ на ИТН.
Преди минути приключи срещата между ръководствата на парламентарно представените формации, на която са обсъждани технически въпроси като реда за протичане на първото заседание и разпределението на местата в зала. По наша информация разпределението се запазва като в 49-ия парламент. Разликата е, че БСП вече ще разполага само с едно място на първия ред, а депутатите от „Величие“ ще бъдат настанени отзад зад представителите на ПП ДБ и ДПС.
Отхвърлено е било предложението на ИТН и „Възраждане“ парламентът да заседава в историческата сграда на НС. От ГЕРБ СДС, ДПС и ПП ДБ са се обявили против, а от „Величие“ са се въздържали, твърдят участници в срещата.
Междувременно „Хоризонт“ научи, че и „Възраждане“ няма да се явят на срещата с преговорния екип на ГЕРБ СДС, която трябваше да започне в 17 ч. По-рано днес поканата за среща беше отклонена и от ПП ДБ.

Последвайте ни в Google News

 

Топ новини
Хаос и безстопанственост: Тотото харчи 20 млн. лв. за реклама напълно безотчетно

Хаос и безстопанственост: Тотото харчи 20 млн. лв. за реклама напълно безотчетно

Екс Ел Медия отказва да каже как разходва 7 млн. лв., защото информацията е „чувствителна“ и може да увреди интересите ѝ. БНТ, БТВ и Нова ТВ без мотиви отказват да кажат до каква аудитория и с какъв ефект е достигнала рекламата на тотото за общо 13 млн. без ДДС

виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати